Bamboe vloeren: designvloeren uit de natuur

Hoewel bamboe geen hout is, biedt een mooie bamboevloer minimaal de waarde van een hardhouten vloer.

Bamboe is een grassoort die minimaal zo hard is als eiken en daardoor zeer duurzaam. Het is stabiel en kan net als vele hardhoutsoorten perfect worden ingezet op vloerverwarming.

Bamboevloeren kunnen in vele variianten worden geleverd waaronder parket, lamelparket, hoogkant parket, fineerparket, tapisparket, multiplank, massief en landhuisdeel. Zo is voor elke toepassing een antwoord te vinden met bamboe. De dessins in bamboe kunnen variëren van puur (plain pressed), strak (side pressed) tot verrassend grillig ( density). Alle dessins zijn in naturel , caramel of een kleur naar keuze mogelijk.

Doordat bamboe snel groeit, heeft het amper belasting voor het milieu. In nog geen 5 jaar is de bamboe gereed voor productie, terwijl een gemiddelde hardhoutsoort minimaal 20 tot 25 jaar moet staan. Hierop is in China ingespeeld door het aanleggen van bamboeplantages. Hierdoor is er doorlopend aanbod van bamboe.

Maar dat geldt niet altijd voor de kwaliteit van bamboe als vloer. Op het oog lijkt bamboe uniform en hetzelfde maar bij matige producenten (meestal kleine familiefabriekjes van lokale herkomst) ontbreekt duidelijk kwaliteitsbeheersing. Helaas is dit na de lage prijs pas terug te vinden in het resultaat van uw duur betaalde de vloer.

Finitops werkt daarom alleen met bamboeleveranciers die hoogwaardig en onder strenge productie-eisen vervaardigen. Dat is in de basis terug te voeren naar de condities waaronder de bamboevloeren wordene geproduceerd. Een garantie dat uw bamboe vloer ook na jaren mooi blijft liggen. Hier kunt u op vertrouwen bij uw offerte aanvraag voor een bamboe vloer.

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
:
16 min 1
Voer het resultaat in a.u.b.