Parket: vakmanschap uit liefde voor hout

parket is een verzamelnaam van vesrchillende soorten vloeren maar we bedoelen er meestal een vloer van hout mee.Door de manier waarop de vloer wordt gelegd als uitgangspunt te nemen kunnen we diverse parketsoorten onderscheiden. WIj maken bij  uw aanvraag offerte parketvloer onder andere verschil in de volgende soorten parket.

Traditioneel parket (Tapis)

Bij deze constructie, die meestal wordt toegepast bij patroon vloeren of dessin vloeren, wordt gebruik gemaakt van ouderwets ambachtelijk handwerk. De parketteur (legger) maakt ter plaatse de juiste ondervloer vast aan de bestaande houten- cement- of anhydriet ondergrond vast. Daarop legt hij het bestelde dessin in de gekozen houtsoort. Hij lijmt daarbij het hardhout op de ondervloer en daarna wordne de parketdeeltjes bovendoor vernageld en weg gedreveld. Dit vernagelen is nodig omdat de parketdeeltjes onderling koud zonder verbinding worden gelegd.

Dan wordt de vloer ter plaatse geschuurd, gestopt (ingewassen) en naar keuze afgewerkt in bijvoorbeeld olie, hardwax  of lak.

Dit type tapis vloer geeft u een  hoogstaand kwalitatief product. U zult begrijpen dat dit type parketvloeren niet door u zelf kunnen worden gelegd. WIj gaan bij uw aanvraaf voor een offerte parketvloer altijd uit van gelde prijzen door één van o0nze parketteurs.

Lamelparket / multivloer / duoplanken

Dit soort vloeren zijn van echt hout gemaakt maar zijn niet massief. Ze worden uit meerdere lagen gemaakt met een toplaag van hardhout. Het is ene soort prefab parketsysteem. De ondervloder zoit als aan het hardhout vast.

Daarom is veelal snel, flexibel en stabiel toch een hardhouten parketvloer te maken. Veelal is er ook sprake van een prijsvoordeel omdat er minder arbeid en soms minder materiaal nodig is bij het maken van deze vloeren.

Lamelvloeren zijn leverbaar in diverse breedtes van 12 tot 35 cm en diverse diktes van 2 tot 8 mm aan hardhouten toplaag.

Als u aangeeft bij uw offerte parket vloer dat u de vloer zelf wilt leggen, zal één van deze systeemvloeren veel worden aangeboden. Graag adviseren wij u welke vloer het beste bij u past.

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
*:
:
9 maal 5
Voer het resultaat in a.u.b.