Laminaat: alleen de beste met vloerverwarming.

laminaat is een vloersoort die bestaat uit een geperste kern van houtvezels (mdf of hdf) met daarop en onder een kunststof laag.

Als deze lagen een stabiele vloer vormen (meestal bij de betere kwaliteiten) kan deze vloer op zich goed warmte geleiden.

Maar een laminaatvloer heeft een aantal aandachtspunten als het om vloerverwarming of vloerkoeling gaat.

*Zwevend leggen

Ten eerste wordt laminaat altijd zwevend gelegd. Daar is het voor gemaakt. En dan nog zonder lijm met een loc of clic verbinding.

Hierdoor ontstaat er een luchtlaag onder het laminaat en de ondergrond waardoor er extra isolatie optreedt. De warmte heeft dus langer tijd nodig om door het laminaat te komen en zal eerder ophopen onder het laminaat. Mindere kwaliteiten laminaat kunnen dit niet hebben en gaan vervormen.

* ondervloer nodig

Omdat laminaat van een harde kunststof rug is voorzien, moet er altijd een laminaat ondervloer onder worden gelegd. Het nadeel hiervan is dat deze ondervloer extra isolerend werkt. Onder deze ondervloer zit ook nog een luchtlaag. Dus nog meer isolatie. De warmte moet nog meer weerstand wegwerken alvorens deze door de laminaat naar boven stijgt.

Om een laminaatvloer succesvol om vloerverwarming te leggen is het advies als volgt:

-alleen de beste kwaliteiten en stabiele laminaat voldoen

-er wordt garantie op gegeven door de fabrikant

-gebruik een ondervloer die de warmte makkelijk doorlaat en dus een lage Rc waarde heeft

-voor een kleine extra investering kan uw laminaatvloer soms worden voorzien van een rugbekleding die de ondervloer overbodig maakt. Hierdoor is de laminaatvloer vele malen beter geschikt voor vloerverwarming

Deze rugbekleding zorgt er ook voor dat de laminaatvloer minder loopgeluid produceert.

Wilt u ook een goede keuze voor laminaat maken, kom dan  naar onze showroom en vraag naar het geschikte soort laminaatvloer.