Parketvloeren: meer comfort met parket

Omdat parket een relatief dunne opbouw heeft van ca. 8 tot 12 mm, kent het een lage Rc waarde van slechts 0,04 tot 0,1.

Dat maakt deze vloersoort bijzonder geschikt voor vloerverwarming. Wel wordt het beste resultaat verkregen door het parket verlijmd aan de ondergrond aan te brengen. Hierdoor wordt tevens een zeer stille vloer zonder storend loopgeluid verkregen. Bovendien kan parket op deze wijze gelegd, in vele varianten en patronen worden gelegd.

Daarnaast zijn er vele mogelijkheden in kleuren en houtsoorten. Net als bij houten vloeren in het algemeen, kunnen echter niet alle houtsoorten worden toegepast. Met name houtsoorten die een wat grotere uitzettingscoëfficiënt hebben als beuken, maple en berken.

In ons assortiment werken we dan ook enkel met constructies die ontwikkeld zijn voor gebruik met vloerverwarming. Zo weet u zeker dat uw vloer mooi blijft geen gebreken vertonen zal.

Veelgestelde vraag bij het toepassen van parket op vloerverwarming is de beste keuze voor de afwerking. Is nou olie of lak beter en is dan een lak in het werk aangebracht beter of heeft een fabrieksmatig aangebrachte afwerking de voorkeur?

Onze adviseurs vertellen u er graag meer over rekening houdend met uw persoonlijke wensen. Neem contact op voor een advies op maat.