PVC vloeren: perfect voor vloerverwarming

pvc is een zeer hard en compacte vloersoort. Het eigen gewicht van een pvc vloer is zeer hoog waardoor het warmte absoluut perfect geleid. Omdat pvc in slechts dunne lagen van 2 tot 3 mm wordt gelegd zal het de warmte snel geleiden naar de ruimte zelf. Sommigen beweren dat het vergelijkbaar is met stenen vloeren.

Een andere factor die de vloeren geschikt maakt voor vloerverwarming is de manier waarop pvc wordt gelegd. Namelijk altijd vol massief verlijmd aan de ondergrond. Zeer stil dus en geen storend loopgeluid ondanks de geringe dikte.

PVC is een zeer stabiel product om dat het homogeen is. Dit betekent dat het materiaal over de gehele vloer heen dezelfde structuur en samenstelling heeft. Deze vloer werken dus amper of niet. Ook niet als de vloer wordt gecombineerd met vloerverwarming.

Omdat pvc vochtongevoelig is, kan het ook prima worden gecombineerd met aardwarmte en vloerkoeling. De Rc waarde is amper 0,03.

Overweegt u de badkamer te voorzien van vloerverwarming, dan is een mooie pvc vloer een prima keuze. Niet voor niets worden deze zorgeloze vloeren veel in ruimten gelegd waar veel loopverkeer is als winkels en restaurants.

Kom en bewonder onze mooie collectie kwaliteit pvc in hout en steenmotieven.